Route naar de basissen

Hier vindt u de adressen en de route naar uw vertrekhaven.

Aankomst en vertrekdag

U kunt bij alle basissen op verschillende dagen uw boot overnemen. Bij de planning van uw bootvakantie dient u er rekening mee te houden dat op de aankomst en vertrekdag (vrijwel) niet gevaren kan worden. De overdracht vindt plaats tussen 15 en 18 uur. Het is belangrijk dat u hier voldoende tijd en rust voor neemt. Het inleveren van de boot is om 08.30 uur.

Bootbezichtiging

In Hafendorf Müritz in Rechlin kunt u verschillende boten bekijken.

Boot overdracht

We verwachten u in onze havenkantoren.
Wat we nodig hebben van u?

  • de voucher
  • uw origineel vaarbewijs, indien in bezit
  • de borg, contant of per Visa- of Mastercard
    De borg bedraagt of 1200 euro of 250 euro, indien u een borgvermindering heeft bijgeboekt. De borg voor de brandstof bedraagt 190 euro
  • de eventuele restbetaling

 

U ontvangt van ons:

  • tweemaal het overdrachtsprotocol, eenmaal met en eenmaal zonder inventaris van de boot. De kwitantie voor de borg. Op dit overdrachtsprotocol noteert een collega de beginstand van de bedrijfsuren teller
  • het boordboek. Hier vindt u alle belangrijke details over de techniek, de papieren van de boot, een schadeformulier/protocol (wanneer u schade veroorzaakt). Het service- en noodnummer staan op het boordboek. We zijn bereikbaar wanneer u technische vragen heeft of wanneer u pech krijgt
  • Kinderzwemvesten, indien nodig

 

Aansluitend kunt u, wanneer uw boot klaar is, alles inladen. Wij verzoeken u de inventarislijst na te kijken en eventuele verschillen door te geven aan een van de collega's.

Wanneer u zonder vaarbewijs gaat varen zijn we in Duitsland verplicht een 3 uur durende instructie aan u te geven. Precies om 15 uur krijgt u 1 uur theorieles. We verzoeken u om (zover als dat mogelijk is) om met met z'n tweeën of drieën hier aan deel te nemen. De andere bemanningsleden kunnen dan alvast de boot inladen.

In aansluiting van de theorieles volgt de praktijkles, die ongeveer 2 uur duurt. Hier kan iedereen bij aanwezig zijn.

Inkopen

Op onze basissen zijn er inkoopmogelijkheden. We hebben geen inkoopservice.

Kuhnle bootskist

De Kuhnle bootskist is een voorstel van ons over wat je het beste aan boord mee kunt nemen. U kunt dit niet bij ons bestellen.

Parkeerplaatsen

Parkeren kunt u bij alle basissen. Bij een aantal havens kunt u uw auto parkeren op een bewaakte parking of in een garage.

Taxi

U kunt een taxi reserveren bij onderstaande bedrijven. U betaalt rechtstreeks aan het taxibedrijf. Wij adviseren op tijd te reserveren.

Duitsland:

Polen:

Routebepaling

Voordat u op vakantie gaat ontvangt u van ons de vaargids met waterkaarten en een uitgebreide informatie over aanlegplaatsen, sluistijden en inkoopmogelijkheden. Op de boten vindt u de routeplanner ( „Törnatlas“)  met zeer gedetailleerde waterkaarten en informatie over diepte, breedte, ondiepte, sluizen, de Marina's etc.

Documenten

U ontvangt vooraf de volgende documenten: kapiteinshandboek en informatie over de reis (voor iedere regio apart en waterkaarten).

Voorbereiden van de vaarvakantie

In de brochures Bootvakanties hebben we een aantal routes (Törnplaner) voorgesteld. Törnplaner Mecklenburgische en Märkische Gewässer“, „Törnplaner Peene, Oder en Bodden“ en  „Törnatlas Mecklenburgische en Märkische Gewässer“.

Betaalmiddelen

Uw reis dient vooraf betaald te zijn via overschrijving, creditcard (Mastercard of Visa) of contant. De borg kunt u contant of per creditcard betalen.