Beddengoed, handdoeken, enz.

Op de boten zijn beschikbaar*: beddengoed, handdoeken en badhanddoeken (op basis van het aantal personen), theedoeken (2 per boot, 3 bij boten met 3 of 4 cabines), afwasmiddel, poetsdoeken, toiletpapier (per badkamer 1 rol) en handzeep (per badkamer 1 stuk). Op de andere boten is dit bij te boeken. * Bij alle Primus boten inbegrepen.

Bimini (zonnezeil)

Veel van onze boten in Duitsland en Polen zijn uitgerust met een bimini. In Frankrijk (Zuidelijke wijnroute Moezel) heeft de Haines 1070 een bimini. Alle andere boten hebben een parasol aan boord of een parasol kan gehuurd worden, behalve de Febomobil/Bunbos.

Boegschroef

De meeste van onze boten beschikken over een boegschroef in het voorsteven. Hiermee kunt u de boeg van de boot verplaatsen, naar links of naar rechts. U kunt hiermee manoeuvreren zonder dat de boot vaart. De boegschroef is ook erg handig bij het aanleggen of in sluizen. Maar ook zonder dit zult u uw boot snel leren kennen en zeker kunnen varen. 

Echolood

In Duitsland en Polen hebben de meesten van onze boten een echolood. Deze elektronische dieptemeter vergemakkelijkt het navigeren en is bijvoorbeeld voor vissers een ideaal hulpmiddel om goede visgronden te vinden.

GPS

In de Bodden in de regio Rügen en Bodden hebben alle vakantieboten een GPS aan boord (Global Positioning System). Ook al ziet u het vasteland niet, dan kunt u hier mee uw positie bepalen (via satelliet).

Keuken

Op alle boten is het volgende aanwezig: servies, bestek, pannen, keukenbenodigdheden, spoelbak met warm en koud water, gaskookstel (met 2 of 4 pitten). Sommige boten hebben ook een oven, behalve op de Tjonger, Galle, bellus, en Gruno.

Koffiezetapparaat

We hebben geen koffiezetapparaat aan boord. U kunt een kop koffie maken met een koffiefilter (maat 4).

Televisie

U kunt gratis een TV bijboeken. Voor een Flat TV is een borg vereist van 100 euro. Via Wi-Fi kunt u televisie kijken.

Radio

Er zijn geen radio's op de boten.

Muggen

Op de Aquino 1190, Primus-Kormoran en de Haines-Boten zijn er muggengordijnen aan de ramen van de slaapcabines bevestigd. We adviseren u om buiten ook muggenspray te gebruiken.

Internet

Op onze basissen kunt u een W-Lan kaart kopen en met deze kunt u in iedere haven inloggen. Op de meren is de ontvangst vaak slecht. Op de Aquino 1190 in Duitsland/Frankrijk/Luxemburg is een router met internettoegang in de charterprijs inbegrepen. We kunnen helaas niet de kwaliteit van de ontvangst garanderen.

Pk's

De boten hebben gemiddeld 62 Pk.

Reddingsvesten

U hoeft zelf geen reddingsvesten mee te nemen. We hebben reddingsvesten voor volwassenen en kinderen aan boord. Deze liggen normaal in de salon onder de zitbanken. Wanneer er voor u of uw kinderen geen goed passend reddingsvest aan boord is kunt u dat melden bij onze collega's. Zij zullen er dan voor de correcte maat zorgen.

Bescherming tegen de zon

De boottypes Aquino 1190, Kormoran 1500/1280/1140, Haines 1190/1070, vetus 1500/1200 K3, zijn in Duitsland uitgerust met een bimini. Ook de Kormoran 1280/1140 in Polen en Nederland, en de Aquino 1190, de Haines 1070 in Frankrijk/Zuidelijke Wijn Moezel. De Kormoran 1260/1100S/940 in Duitsland/Binnen, in Polen en in Nederland de Kormoran 940, en alle boten in Frankrijk en de Zuidelijke Wijn Moezel hebben geen bimini maar een parasol aan boord. Voor alle andere boottypes kan een parasol bijgeboekt worden.

Stopcontacten

De meeste vakantieboten hebben een aansluiting voor landstroom. De Aquino 1190, Kormoran 1500, en alle Haines-Boten hebben een 230-Volt-landaansluiting en een 230-Volt-Inverter. Dat betekent: wanneer er geen landstroom is, heeft u toch voor enkele uren 2000 Watt met een piekvermogen tot 3000 Watt (in alle stopcontacten). Als de accu is opgeladen kunt u tijdens het varen alle 220 Volt apparaten gebruiken. Stopcontacten zijn er in iedere cabine en in de douches.

Elektriciteit aan boord

De spanning aan boord bedraagt 12 volt. Het grootste gedeelte van onze jachten en vakantieboten hebben een aansluiting voor landstroom. Dat betekent: wanneer u landstroom gebruikt worden de accu's automatisch opgeladen en de stopcontacten beschikken over 230 volt. U kunt dus alle elektrische apparaten zonder beperking gebruiken. Ook hebben de meeste boten 230 volt stopcontacten met een capaciteit tot 50 Watt. Deze stopcontacten zijn geschikt voor bijvoorbeeld scheerapparaten en kunnen ook zonder landstroom gebruikt worden. Een aantal boten hebben nog een extra 230 volt-Inverter, zodat het scheerapparaat, de föhn of andere apparaten ook zonder landstroom gebruikt kunnen worden(tot 2000 Watt). 

Watervoorziening

Normaal gesproken zijn de watertanks en vuilwatertanks groot genoeg voor ongeveer 7 dagen. In de vaargids staan de marina's vermeldt waar u eventueel de tanks kunt bijvullen of ledigen.