Contact

KUHNLE-TOURS GmbH

Hafendorf Müritz; D-17248 Rechlin

Tel: +49 (0) 3 98 23 2 66-0

Fax: +49 (0) 3 98 23 2 66-10

 

info(at)kuhnle-tours.nl

 

Adressen van onze basissen

Klik op de pagina van het bestemde land voor de adressen. Hier kunt u ook van de routeplanner gebruik maken zodat u ons gemakkelijk kunt vinden.

Duitsland, Frankrijk, Polen

Minimum leeftijd

Om bij KUHNLE-TOURS een boot te huren moet u minimaal 18 jaar zijn.

Beperkte mobiliteit

We helpen u graag met het vinden van de juiste boot. Tip: de „Febomobil“ is zeer geschikt voor gasten met een beperkte mobiliteit. Alles is gelijkvloers. Bovendien heeft deze boot brede deuren en een grote natte cel. Tevens beschikt de Febomobil over een stevige reling.

Bezetting

We adviseren om minimaal met 2 personen een boot te huren zodat u in geval van nood niet alleen bent.

Vaarbewijsvrij varen

U kunt overal zonder vaarbewijs varen behalve op bepaalde plekken in Berlijn en in de regio Rügen en Bodden.

Ervaring en bootkennis

U heeft geen ervaring of kennis nodig van boten. U krijgt een uitvoerige instructie op de vertrekdag. De meeste boten zijn met boeg of hekschroef uitgerust en laten zich probleemloos manoeuvreren.

Bootinstructie

Op de dag van overname krijgt u een uitvoerige instructie. Bij boekingen zonder vaarbewijs in Duitsland duurt dit ongeveer 3 uur en is uiteraard zonder kosten. De instructie is inclusief een proefvaart met een van onze medewerkers. U gaat dan goed voorbereid op vakantie.

Hond

Ook uw hond mag gerust aan boord. Wij rekenen € 45 per huisdier.

Verzekeringsbewijs

Bootcharter valt onder het huurrecht en daarom is er geen verzekeringsbewijs aan boord.

Sluizen

Ook voor gasten zonder ervaring zullen de sluizen geen probleem zijn. De juiste techniek vindt u terug in het kapiteinshandboek. In Duitsland, Polen en Frankrijk hoeft u niet te betalen voor het gebruik van de sluizen. In Frankrijk wordt wel van u verwacht dat u de sluiswachter een handje helpt bij het handmatig openen en sluiten van de sluizen. Het wordt erg op prijs gesteld als u ook een kleine fooi geeft. In Duitsland wordt bij sommige bruggen een kleine vergoeding gevraagd.

Gestremde sluizen

De sluizen in Frankrijk zijn iedere dag (ook op zon- en feestdagen) in bedrijf. Alleen op 1 mei zijn overal de sluizen (behalve op de Moezel) gesloten. Ook in sommige regio's zijn op Paaszondag en 14 juli (Nationale Feestdag) de sluizen gesloten. Details hierover zijn bekend op onze basissen. Ieder jaar vindt er onderhoud plaats aan diverse waterwegen (kanalen) en worden daarom afgesloten. In maart wordt dit bekend en aan u doorgegeven. Sommige delen kunnen in het voorjaar vanwege hoog water ook nog afgesloten zijn. Ook hier krijgt u uiteraard bericht over.

Service-garantie

Wanneer u pech krijgt die langer dan een halve dag duurt dan ontvangt u direct een bedrag contant terug. Of u ontvangt een tegoedbon die u kunt gebruiken voor een volgende bootreis.

Verzekering

Bij de huur zit in principe een uitgebreide verzekering met een eigen risico van 1.200 euro in geval van schade. Het bedrag van 1.200 euro dient ter plekke als borg contant of met een Visa of Mastercard worden betaald. U kunt echter ook met een borgvermindering de borg verlagen tot 250 euro. In de algemene huurvoorwaarden vindt u meer informatie onder punt 11 (verzekering).