Sarreguemines

Het charmante lotharingse Sarreguemines bereikt u vanaf Saarbrücken comfortabel met de Saartrein of per boot. De Saargemünder keramische rondweg neemt je in 6 etappes mee door een van de vroegere belangrijkste productieprocessen van keramiek. Of ontdek met een historische rondleiding het centrum van de stad evenals de nieuwe keramische tuin.

Op de charmante keramische-tour ontdekt u vindingrijkheid, talent, kennis en vaardigheden evenals een twee eeuwen oude traditie.

 

Bezienswaardig:

  • Keramiekmuseum en Wintertuin (stadscentrum) met aardewerkcollectie van de 19de en 20ste eeuw: fresco's, vazen, plantenbakken, grote open haarden en de rijk versierde wintertuin, omlijst door twee unieke aarde en vuur allegorieën
  • Museum van keramiektechnieken: de Bliesmühle, een voormalige "Wacken molen" die werd gebruikt voor de productie van steengoedmassa, is nu de thuisbasis van het themamuseum voor steengoedtechniek
  • De tuin van pottenbakkers: diverse themakamers met een eigen universum, die doen denken aan de kleuren en de opkomst van aardewerk (lid van het grensoverschrijdende netwerk "Gärten ohne Grenzen")