Saarbrücken

Met haar culturele diversiteit straalt het Saarlandse hoofdstad ver buiten haar grenzen. Theater, concerten, gerenommeerde musea en landelijke gevestigde festivals spelen in de culturele sfeer net zo'n belangrijke rol als het aanbod voor kinderen en jongeren en de bevordering van cultuur. Meer aandacht ligt op de stadsgeschiedenis van Saarbrücken met het stadsarchief en de documentatie van de verschillende wijken.

Saarbrücken host het nationaal belangrijke filmfestival Max Ophüls prijs en het enige Frans-Duitse podiumkunstenfestival Perspectives, maar ook andere festivals. Op grote schaal worden de tentoonstellingen van het Saarland Museum bezocht. Paul Klee, Henri Matisse, Pablo Picasso waren slechts enkele van de 'gasten' in de afgelopen jaren.

Zowel vrienden van de klassieke drama of een opera als aanhangers van de vrije scene vinden in Saarbrücken een breed podiumaanbod. Saarbrücken is een film liefhebbende stad. Met het Filmhaus voorziet Saarbrücken over een gemeenschappelijke bioscoop met een ambitieus filmprogramma. Pop, rock of songwriters op kleine of grote schaal - in Saarbrücken kunnen fans concerten van zeer verschillende muziekstijlen bijwonen.

 

Voor kinderen:

  • Duits-Franse Tuin
  • Dierentuin
  • Wildpark