Niderviller

Vlak achter de Frans-Duitse grens is een gebied dat de twee Europese landen letterlijk met elkaar verbindt. Niet alleen de geschiedenis en cultuur van de regio werden eens door Duitsland en eens door Frankrijk bepaald en hebben veel overeenkomsten ontwikkeld. De rivieren en kanalen bieden met zijn prachtige kunstwerken nog steeds een levende verbinding tussen de landen.

In de haven van Niderviller aan het Marne-Rijnkanaal vinden boot en bemanning een uitzonderlijke service die men in de regio Elzas-Lotharingen zelden treft aan het water. In aanvulling op de ligplaatsen in het water is er een winterstalling voor boten en een eigen kraan naast het dieseltankstation. De badkamers zijn gebouwd met wasmachine en droger, toegankelijk voor gehandicapten met en aparte ruimtes voor mannen en vrouwen volledig volgens de moderne normen. Alles is gehuisvest in een havenhuis met aangebouwde hangar, waarin vier boten tegelijk kunnen worden gerepareerd. De jachthaven is gelegen aan de rand van het rustige Niderviller met 1200 inwoners.

Direct naast de jachthaven ligt een restaurant. Uitstekende winkels vindt men drie kilometer verderop in Sarrebourg: daar zijn de meeste grote Franse supermarkten vertegenwoordigd. Ook ligt er een outlet van een gerenommeerde schoenenfabrikant en natuurlijk gezellige bars en restaurants voor elk wat wils.

 

Bezienswaardig:

  • Franciscaanse kapel in Sarrebourg (13de en 16de eeuw) met een groot glasraam van Marc Chagall
  • Heimatmuseum
  • Steingutfabrikvan Fayencerie de Niderviller, met outlet

 

Voor kinderen:

  • Kiny-Parc met een groot overdekt speelgebied om te ravotten, springen, klimmen en glijden

 

Voor actievelingen:

  • Het jaagpad langs het kanaal is geweldig om te wandelen of joggen, gedeeltelijk verhard voor fietsers en inline skaters