Varen & Fietsen

Voor de gasten die niet alleen aan boord willen zitten maar ook sportief bezig willen zijn is een bootvakantie met de fiets ideaal. U kunt uw eigen fiets meenemen maar u kunt er ook een huren bij KUHNLE-TOURS. Overdag gaat u op ontdekking met de fiets en ’s avonds kunt u comfortabel overnachten op uw vakantieboot. Uw accommodatie reist immers met u mee. Hierdoor kunt u ook de gebieden die wat verder weg liggen verkennen. Zoals bijvoorbeeld de fietsroutes om de meren van Mecklenburg, het nationale park Müritz of een gedeelte van de fietsroute tussen Berlijn en Kopenhagen.

Ideale fiets- en vaargebieden

Kleine meren van Mecklenburg

Ein Hausboot hält an einem Steg in romantischer Atmosphäre. Die Sonne spiegelt sich im See.

Ten zuiden van de Müritz begint de Mecklenburgische Kleinseenplatte, het hart van het Mecklenburgs merengebied. De ijstijd heeft meer dan 300 meren nagelaten. Tegenwoordig is deze regio overwegend een nationaal park, dat u gemakkelijk met de fiets kunt verkennen. In de herfst landen hier duizenden kraanvogels om uit te rusten en in de verte hoort men de herten tijdens de bronstijd. Ook de moeite waard is een fietstocht te maken over de verbinding Berlijn - Kopenhagen of een uitstapje naar het slot van Mirow. Meer informatie >>

Moezel en het Marne-Rijnkanaal

Blick von einer Burg auf die Mosel in Frankreich, unten fahren zwei Hausboote.

Het kanaal en de Moezel geven gedeeltelijk directe toegang tot het regionale natuurpark Lotharingen. In het park vindt u unieke flora en fauna, zoals vleesetende planten, moerassen, orchideeën en gentianen op kalkrotsen. Als u geluk heeft dan ziet u misschien een paar korhoenders of een lynx in de bossen. Naast de prachtige natuur komt u ook langs zeer diverse steden. Bijvoorbeeld Metz met de prachtige kathedraal en kunstmuseum of het historische Nancy. Een erg levendig stadje langs de route is Thionville. Al deze plaatsen zijn goed op de fiets te ontdekken. Meer informatie >>

Boten geschikt voor fietsen

Kormoran 1140

Kormoran 1140 fährt mit aufgestelltem Sonnensegel über die Müritz

De Kormoran 1140 is een moderne vakantieboot in traditionele stijl. Er is voldoende ruimte voor een familie of 2 paren. De salon en stuurstand liggen verhoogd midscheeps. Een tweede stuurstand met bimini ligt op het grote zonnedek. Een hydraulische boegschroef, groot zwemplateau met ladder en buitendouche completeren het comfortabele geheel. Als extra is er een fietsenstandaard voor 3 fietsen geplaatst zodat deze u niet in de weg staan. Meer informatie >>

Kormoran 1280

Luftaufnahme von einem Hausboot

De Kormoran 1280 is ook een moderne vakantieboot in traditionele stijl. De salon en stuurstand liggen verhoogd midscheeps. Een tweede stuurstand met bimini kan men vinden op het grote zonnedek. Een hydraulische boegschroef, groot zwemplateau met ladder en buitendouche completeren het comfortabele geheel. Het schip is iets groter dan de de Kormoran 1140 en daarom geschikt voor maximaal 9 personen. Als extra is er een fietsendrager voor 3 fietsen geplaatst zodat deze u niet in de weg staan. Meer informatie >>

De Müritz rondweg met boot en fiets

Verken de Müritz rondweg van 125 km lang met boot en fiets!

 

Langs de Müritz wachten talloze kleinere en grotere meren op u, waardoor u de mogelijkheid heeft om bij verschillende havens aan te meren.

We hebben voor u een voorbeeld route aan de Müritz samengesteld, die uiteraard kan worden gewijzigd of uitgebreid, afhankelijk van uw interesses en wensen.

 

Dag 1

U begint in het havendorp Müritz en gaat aan boord van uw geboekte boot. Dan vervolgt de weg over de kleine Müritz aan Vipperow voorbij in de haven van Rechlin. Vanaf daar kunt u uw eerste fietstocht beginnen naar Lärz, Krümmel en Buchholz, langs de kleinere meren Nebel en Müritzsee. Als slechts een deel van de bemanning op de fiets wil gaan, biedt deze route ook de mogelijkheid om elkaar opnieuw te ontmoeten per boot en fiets in Buchholz, bijvoorbeeld om te ontspannen tijdens een lunchpauze.

 

Dag 2

Na een overnachting in de haven van Rechlin gaat u op de waterweg in de richting van Röbel. Eenmaal in Röbel rijdt u met de fiets verder over de Müritz naar Ludorf en weer terug. In Röbel is er natuurlijk veel te ontdekken zoals de watertoren, de St. Maria Kerk of de Müritz Thermen.

 

Dag 3

Van Röbel gaan we verder naar Marina Sietow. Eenmaal daar, kunt u langs de Müritz naar Klink fietsen.

 

Dag 4

Aangekomen in Waren gaat u met de fiets door het Müritz Nationaal Park. Langs de Feisnecksee richting Federow wacht u pure natuur. Naast het landhuis in Federow is er ook een stop om adelaars en arenden te bekijken. Natuurlijk heeft de stad Waren naast het prachtige oude centrum en de haven veel te bieden en nodigt uit tot een langere verkenningstour.

 

Dag 5

Na het oversteken van de Müritz, is uw volgende stop de natuurlijke haven van Bolter Kanaal. Het Bolter Kanaal biedt het perfecte startpunt om het zuidelijke deel van het Nationaal Park van Müritz te verkennen. Op de route kunt u prachtige landschappen en dorpjes verwachten die uitnodigen om te blijven hangen.

 

Dag 6

In het laatste deel gaan we verder met de boot, van de natuurlijke haven van Bolter Kanaal weer terug naar het havendorp Müritz.

Boot und Bike Tour Tag 1 Buchholz

Boot und Bike Tour Tag 2 Röbel - Ludorf

Boot und Bike Tour Tag 3 Klink

Boot und Bike Tour Tag 4 Waren

Boot und Bike Tour Tag 5 Müritz Nationalpark

Populair bij anderen