Kapitein voor de eerste keer

De KUHNLE-TOURS vloot is zo samengesteld dat er voor ieder niveau de juiste boot beschikbaar is. U kunt met alle boottypes makkelijk manoeuvreren omdat de meeste boten met een boeg en/of hekschroef zijn uitgerust. Een aantal boten hebben ook een geavanceerde joystick. Geniet van de uitdaging en ontspan tijdens een watersportvakantie.

 

 

Vaargebieden voor beginners

Grote meren van Mecklenburg

De Plauer See, Fleesensee, Kölpinsee en de koningin van alle Duitse meren - de Müritz - vormen samen de Mecklenburgische Großseen. Elk van deze vier meren zijn indrukwekkend door de enorme omvang en samen worden ze "het blauwe kwartet" genoemd. Deze meren liggen 62 meter boven de zeespiegel. Omdat er geen sluizen zijn en maar een paar bruggen, de meren ontzettend groot zijn en er talrijke ligplaatsen zijn, is het een ideale plek voor de beginnende of minder ervaren schipper. Meer informatie >>

Boten voor beginners

Kormoran 1140

De Kormoran 1140 is een moderne boot in traditionele stijl. De boot heeft 2 slaapcabines, een groot zonnedek met zwemplateau, zwemladder en een buitendouche. Deze stalen boot werd door KUHNLE-TOURS zelf ontwikkeld speciaal voor de chartermarkt. Dankzij de hydraulische boegschroef is deze boot gemakkelijk te manoeuvreren en daardoor ook een ideale boot voor beginners. Meer informatie >>

vetus 1200 K3

Deze moderne vakantieboot is een motorkruiser geschikt voor binnenwateren. Het schip heeft 3 cabines in de boeg en is gemakkelijk te manoeuvreren dankzij de boeg- en hekschroef. Meer informatie >>

Vragen

Buchen Sie Ihren Urlaub über Whatsapp

Waarom zijn de boten zo groot?

De grootste Kormoran is 15 meter lang en 4.35 meter breed. Een sluis is ongeveer 40 meter lang en 5 meter breed. De vakantieboten mogen dan wel groot zijn maar onze vloot is zodanig ontworpen dat de boten makkelijk te manoeuvreren zijn. Ook is de snelheid laag.

 

Zijn er veel andere schepen op het water?

Wanneer men het vergelijkt met het autoverkeer is er op het water niets te doen. Bijna alle boten varen in dezelfde richting en in hetzelfde tempo. Het komt regelmatig voor dat u zelfs alleen bent op het water of hooguit in het gezelschap van een paar eenden.

 

Moet ik kunnen navigeren?

Nee, dat hoeft niet. U ontvangt uitstekende waterkaarten voor aan boord. Daardoor is het bijna onmogelijk dat u de weg kwijt raakt op de Mecklenburgse meren, de Franse kanalen in Elzas-Lotharingen of in het gebied van Rügen en de Bodden. Als u zich in het autoverkeer thuis voelt dan lukt dat ook aan boord van onze schepen. Daar is het zelfs gemakkelijker omdat op het water alles veel langzamer gaat.

 

En als ik niet snel genoeg reageer?

Rustig blijven, op een vakantieboot gaat alles veel langzamer dan dat u gewend bent. U bent met een snelheid van 10 km per uur onderweg en daarom heeft u natuurlijk de tijd om goed na te denken. En heeft u nog wat meer tijd nodig? Dan stopt u gewoon.

 

Ik ken de regels op het water niet.

Gelukkig werd het varen voor de bureaucratie uitgevonden. De verkeersregels op het water zijn logisch. Bij het roer zit een sticker waar alle verkeersborden met hun betekenis op staan afgebeeld. Bij twijfel gewoon uw gezonde verstand gebruiken.

 

Een boot is wel klein.

Klopt, in vergelijking met uw woning is de boot kleiner. Maar u zult verbaasd staan over de ruimte aan boord. U kunt bijna overal rechtop staan, er is veel kastruimte, er zijn grote bedden en een voor- en achterdek. Zelfs bij volledige bezetting is er ruimte om u terug te kunnen trekken.

Populair bij anderen