Avontuur op de boot

Er is hier echt ruimte voor avontuur! Duizenden meren, van de dorpsvijver tot de koningin der meren - de Müritz - wachten op u! Rivieren en verbindingskanalen, uitgestrekte bossen, moerassen en grote beschermde gebieden vormen een uniek natuurtheater. Vanwege het samenspel van meren en bossen, bieden de waterwegen een ideale gelegenheid om de natuur te ontdekken. Bekijk de zee- en visarenden, word wakker met de roep van de kraanvogels en word betoverd door de zonsondergang, verbaas u wanneer de intacte natuur zich blootgeeft.

Onze basis in de Hafendorf Müritz is ideaal als startpunt, omdat ze direct aan de Müritz of het Nationaal park Müritz liggen.

Wat is de juiste boot voor mijn reis naar avontuur?

In principe is elke boot goed genoeg voor een avontuur, zolang het maar blijft drijven. De ideale avonturenboot is onze Febomobil 720 Open. Het biedt het comfort van een gesloten natte cel (met toilet en douche) en een open kitchenette (met gootsteen, koelkast en fornuis). De rest is puur avontuur!

Het dak en zijpanelen kunt u helemaal wegklappen, zodat u onder de sterren kunt slapen. Als slaapplaatsen zijn twee stapelbedden stevig geïnstalleerd. Rol uw slaapzak uit op het strak gespannen canvas en word deel van de natuur.

 

Onze andere boten bieden hetzelfde comfort als u thuis bent gewend. Op onze Febomobil, het vakantiehuisje aan het water, hoeft u niets te missen en toch bent u dicht bij de natuur door de grote ramen en het ruime dakterras. Ook de vetus of Kormoran hebben zo hun voordelen, bijvoorbeeld als u met grotere bemanning reist of als u in het laagseizoen van het voordeel van een op zichzelf staande warmwaterverwarming wilt genieten.

 

Naast een van onze (woon)boten als basis, raden we u aan ook onze extra's te bekijken. Voor een avontuurlijke tocht in baaien die mogelijk gesloten zijn voor motorboten (om dieren en planten te beschermen) kunt u een kano, SUPs of een rubberboot bij boeken. Hiermee komt u ook makkelijk aan wal als er geen haven of steiger te zien is. Of u gaat gewoon even peddelen na een uurtje varen over het kanaal.

 

Elke dag op de boot biedt nieuwe perspectieven en ervaringen. Geef het avontuur een kans om u te vinden!