Vaarvakanties voor actievelingen & genieters

Auf der Aussenterrasse des Hausbootes Febomobil sitzt ein Mann im Rollstuhl. Neben ihm ein weiterer Mann und eine Frau.

Watersport en beperkte mobiliteit gaan niet samen? Bij ons wel!

Wij hebben sinds 2014 een toegankelijke boot, de Febomobil 990. Deze boot is zo uitgerust, dat u met een beperkte mobiliteit een geweldige vaarvakantie kunt hebben.

Bijzondere aandacht werd besteed aan het feit dat je met een rolstoel onder het roer kunt, zodat rolstoelgebruikers de boot kunnen besturen. In de boot is er o.a. ook voor gezorgd dat de deuren zijn verbreed en dat de badkamer gelijkvloers is uitgerust.

Ervaar de vrijheid als kapitein op onze Febomobil boot. Verken de Brandenburgse wateren op eigen houtje en beleef een bijzondere vaarvakantie.

 

Bemanningsleden met andere beperkingen

Hier hebben we enkele aantekeningen voor individuele beperkingen samengevat. Maar: Ieder mens is anders. Alleen u kunt beoordelen of u zich comfortabel voelt aan boord met uw specifieke handicap. Zijn de sporten van de ladder nog dicht genoeg bij elkaar voor je dwerggroei? Is het contrast van de houten strip met de cabinewand sterk genoeg voor uw ogen? Als u niet zeker bent en we u niet kunnen helpen in een telefoongesprek of chat, kom dan aan boord. Wij laten u graag onze boten zien op onze locaties. Begrijp alsjeblieft dat we niet in gebarentaal kunnen communiceren.

 

visuele handicap:

 

Blinde of slechtziende bemanningsleden zijn welkom aan boord. De Kormoran en Febomobil serie zijn voornamelijk voorzien van contrasterende kleuren zodat hoeken en randen duidelijk zichtbaar zijn. De lichtschakelaars vallen ook op van de achtergrond. Op beide boottypen kunnen de leuningen overal op het dek in de buitenruimte worden vastgepakt. Er is geen belettering in braille. Omdat het motorgeluid andere behuizingen overlapt, kunnen blinden en slechtzienden niet alleen zijn in een woonboot.

 

Slecht hoorvermogen:

 

Doven of slechthorenden zijn welkom aan boord. Radio-, sonar- en bedieningspanelen zijn visueel te onderscheiden. Er is echter geen visuele identificatie van het motoralarm. Daarom zijn onze woonboten niet ontworpen om doven alleen te laten reizen.

 

Kleine bemanningsleden:

 

Bemanningsleden met een kleine groep zijn welkom aan boord. Op alle boten is voldoende ruimte om veilig een ladder of een opvouwbare kruk te plaatsen. Zorg er zelf voor dat uw klimhulpmiddelen niet uitglijden en zeker niet als het nat is. Kleine kinderen die zonder klimhulp de boeg en het achterschip van de gehuurde boot kunnen bereiken en de boot voor en achter kunnen afmeren, kunnen ook zonder een lang bemanningslid reizen als alle klimhulpmiddelen die anders nodig zijn, twee keer beschikbaar zijn. Onze instructeurs helpen u graag bij het verplaatsen van de inventaris naar de lagere kasten. Houd er rekening mee dat niet alle opbergruimtes toegankelijk zijn (bijvoorbeeld de wandkasten boven het bed).

 

Psychologische beperkingen:

 

Bemanningsleden met psychologische beperkingen zijn welkom aan boord, maar mogen niet zonder hulp aan boord zijn. Woonboten hebben meestal veel ramen, zodat er geen gevoel van beperkte ruimte is, maar een slaapcabine kan nog steeds verkrampt lijken tot claustrofobie. De uitgestrektheid van de meren, die de meeste mensen bevrijdend vinden, kan een trigger zijn voor agorafobie. Omdat spinnen zich bijzonder comfortabel voelen in de buurt van water, zijn woonboten geen goede plek voor arachnofoben. Acrofobische mensen die tot twee meter hoog kunnen staan zouden geen problemen moeten hebben op een woonboot. Maak van de gelegenheid gebruik om onze boten vrijblijvend te bekijken.

 

Details

  • Onbeperkte toegang tot de boot
  • Alles gelijkvloers
  • Rolstoeltoegankelijk stuurwiel
  • Rolstoeltoegankelijke gootsteen
  • Doorgangsbreedte toegangsdeur 1,17 m
  • Doorgangsbreedte badkamerdeur 0,82 m
  • Handgrepen bij het toilet
  • Zitmogelijkheid bij de douche