Varen & Vissen

Bij KUHNLE-TOURS kunt u een bijzondere visvakantie verwachten. In onze vloot vindt u gegarandeerd de juiste boot voor een spannende visreis op onze wateren. Helemaal op maat voor uw wensen en behoeften, helpen wij u graag om het juiste type boot te huren voor uw visvakantie voor u en uw bemanning. Of u nu aan het trollen of slepend vissen bent op de grote meren, of op zoek bent naar een spannende baai en wacht op de eerste karper - wij hebben de juiste boot voor u!

 

Met onze dinghy’s komt u in gebieden die voor normale boten niet toegankelijk zijn. Een rubberboot is ideaal om in de buitengebieden te vissen. U kunt dus een ongelooflijke visserijvrijheid verwachten in onze wateren. Natuurlijk kunt u ook op veel meren nachtvissen en daarom 24 uur per dag genieten van uw visvakantie in onze adembenemende natuur.

Wij zorgen voor alle benodigde documenten en vergunningen. Bij ons krijgt u niet alleen de visvergunningen voor op alle wateren waarop u onderweg bent, ook sportvissers en geïnteresseerde beginners zonder eigen vergunning kunnen via ons een visvergunning voor toeristen regelen.

 

Om de viswateren snel en gemakkelijk te verkennen kunt u via ons ook een ervaren gids huren. Deze gidsen kunnen u tips geven, begeleiden en samen met u de goede visgronden vinden. Als u uw kansen op een kapitaalsnoek wilt vergroten, of als u een deskundig overzicht van de lokale bevolking over de wateren wilt hebben, zullen wij u graag een bekwame visgids voor een of meer dagen bezorgen. De gidsen van ProNature MV. zijn al vele jaren actief op het water en laten je graag de populairste visplekken zien voor snoek, karper en meer.

 

Of het nu met het gezin, vrienden, kennissen bent of gewoon een mannenuitje - uw visvakantie wordt bij ons een onvergetelijke ervaring!

Visgebieden

Kleine meren van Mecklenburg

Ein Hausboot hält an einem Steg in romantischer Atmosphäre. Die Sonne spiegelt sich im See.

U zult genieten van de luxe om vanuit uw vakantieboot direct te kunnen vissen. Zeker de kleine meren bieden een grote rijkdom aan verschillende soorten vis; van kleine visjes tot de grote snoekbaars. In deze meren zwemt van alles. Omdat veel van de kleine meren in elkaar overgaan kunt u iedere dag kiezen voor een andere visstek en dat brengt dan weer de variatie in maaltijden met zich mee. Meer informatie >>

Grote meren van Mecklenburg

ein Bootsanleger

U ziet ze zelden, maar ze zijn er wel: vissen. Of u graag vis eet, koopt of vangt, de Mecklenburgische Großseen zijn visrijke wateren. De Müritz, Kölpinsee, Fleesensee en Plauer See en de baaien en zijrivieren zijn rijk aan smakelijke vis. Voor degenen die niet zelf vissen of het niet lukt om iets te vangen kunnen terecht bij de werven van visserij Müritz-Plau (die Müritzfischer) die ingesteld zijn op het publiek en rond de grote meren locaties hebben. Overigens: U kunt overal makkelijk aanleggen en je krijgt ook een koud biertje of ijs. Meer informatie >>

Mazurië

das Hausboot Kormoran auf einem masurischen See

Het Mazurisch merenplateau is een paradijs voor vissers. Deze prachtige meren strekken zich uit van het Mamry meer tot het Sniardwy meer en beslaan een oppervlakte van ongeveer 600 km2. De belangrijkste vissoorten zijn: snoekbaars, brasem, voorn, paling, meerval en karper. Voor buitenlandse vissers is de grote snoek de populairste vis. De beste tijd om naar snoek te vissen is in juni in de buurt van de kust. Hartje zomer en in de herfst zijn de diepere wateren meer geschikt. U heeft hier wel een speciale visvergunning nodig, maar dat kunnen wij voor u regelen. Meer informatie >>

Visboten

Onze vistips voor de verschillende seizoenen

Voorjaar

Met de stijgende temperaturen in maart/april beginnen de snoeken zich te verzamelen in ondiep water. De grotere exemplaren blijven echter langer in diep water. Trollen aan de scherpe randen kan de kapitaalsnoek nu naar de haak brengen.

Zander en baars zijn nu ook te vinden in de ondiepe waterzones. Op de kleinere wateren worden de karpers langzaam monter - vooral de lente is een van de beste vismomenten.

 

Zomer

Het hoogtepunt van de zomer is zonder twijfel de legendarische baarsjacht op de grote meren Müritz en Plauer See. De baars jaagt de broedvis naar de oppervlakte, daar wachten de altijd hongerige meeuwen op hun portie. Dus kijk uit naar jagende zeemeeuwzwermen die je zeker naar de vis zullen leiden. Zeer grote baars blijft echter bijna het hele jaar als eenlingen in ondiep water, waar ze zich voeden met krabben. Ook bij Krautfeldern of in de havens heb je goede kansen om een baars te vangen.

 

Herfst

De baarsjacht duurt vaak tot de late herfst, dus houd ook de meeuwen in de gaten. Met de dalende temperaturen, begint de vis ook weer dieper water te bezoeken. Vooral de snoek valt nu weer in een echte vreetbui. Slepen is nu heel succesvol.

Voor de karpervissers begint nu de meest interessante tijd van het jaar. Vóór de rustperiode in de winter eten de karpers regelmatig voedsel. Dus voeren en wachten wordt aangekondigd.

 

Winter

Zoetwatervissen is alleen de moeite waard in de havens langs de grote meren. De grootste snoeken worden in het koudste seizoen gevangen. Afhankelijk van het weer - slepend vanaf de boot of met de aasvis onder het ijs - kan de winter voor grote verrassingen zorgen. Zander en baars blijven nu in de diepere gebieden van de meren.

Populair bij anderen